Brandweb
Alina Frecauțan
15.04.2022
Brandweb - partener al celei de-a 3a ediții Tech Ideas by InfoEc Students

 

Tech Ideas a revenit cu cea de-a 3a ediție pentru studenții de la specializarea Informatică Economică

 

It happened! După doi ani de hold on și activitate desfășurată în online, Tech Ideas a revenit cu cea de-a 3-a ediție, organizată fizic la Piatra Neamț, în perioada 8-10 aprilie 2022. Mari au fost emoțiile organizatorilor, Rubik Hub și Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași de a pune la punct un eveniment complex pentru studenții de la specializarea Informatică Economică, eveniment care a avut scopul de a descoperi potențialul antreprenorial al studenților. 

 

Ce activități au avut studenții la TechIdeas?

Studenții de la InfoEc au avut 3 zile pline cu activități, timp în care au lucrat cot la cot cu mentorii săi la ideile lor de afaceri. Astfel, studenții au avut ocazia de a valorifica munca în echipă, validarea ideilor, discuțiile cu potențiali utilizatori, de a construi prototipuri și de a realiza și prezenta un pitch în fața unui juriu.

 

Participarea Studenților la Bootcamp despre Antreprenoriat și Inovare

Cu autocarele pline cu studenți, bagaje și vibe-uri pozitive, am pornit de la FEAA spre Rubik Hub de la Piatra Neamț. Peste 60 de studenți, coordonați de Lect. dr. univ. Patricia Bertea, au fost grupați în 15 echipe, fiecare echipă fiind responsabilă de a gândi o idee inovativă de start up tech și de a o prezenta în fața juriului în ultima zi de bootcamp. 

 

Un lucru vă putem spune sigur. Programul bootcamp-ului a fost destul de consistent. Studenții au participat la o serie de workshop-uri susținute de fondatori de start-up-uri, printre care: Alexandru Agatinei - CEO How to Web, Mircea Serediuc - Product Developer Manager la FameUP, Costina Mitrofan - Co-Founder Rungutan, Alex Bocăneț - Co-founder CityBPM, Antoaneta Pop - Co-Founder Dawal, Alexandra Slăvilă - Head of Risk Data Science la ING, Cătălin Velescu - CEO Volta, Sebastian Gabor - Co-Founder Digitail, Marius Mitrofan - Co-Founder Rungutan, Robert Cotună - Investment Specialist la Rubik Hub, Răzvan Căpățînă de la Business Angel, Ruxandra Pui - Co-Founder Digitail, Radu Grigore - Business Analyst la Anais Digital, Cristi Bârlădeanu - Founder la ThinkOut, Patricia Bertea - Co-Founder la Brandweb. 

 

Aceștia au susținut o serie training-uri și workshop-uri, care au avut ca obiectiv familiarizarea studenților cu noțiuni de bază pe care orice fondator de start-up trebuie să le cunoască:

  • Lean Canvas

  • Customer profiling

  • User testing

  • How to Pitch

 

Activitățile din bootcamp au avut rolul de a integra mediul antreprenorial cu cel academic pentru a putea asigura o integrare mai facilă a absolvenților pe piața muncii.

 

Premierea celor mai creative idei de start-up tech

Tot efortul pe care l-au depus studenții a meritat. În cea de-a 3-a zi de bootcamp, cele 15 echipe au participat la “Pitch Your Idea”, activitate de prezentare a start-up-urilor proprii. Toate echipele au avut o prestație foarte bună, iar mentorii și jurații i-au încurajat să-și dezvolte ideile în concepte reale. 


5 start-up-uri studențești au urcat pe podiumul de premiere

Grea a fost decizia juraților pentru că toate ideile studenților au fost foarte bune. Din cele 15 prezentări, 5 dintre ele au reușit să impresioneze jurații și să urce pe podium. Acestea fiind:

  • Locul 1: echipa Thaldro – start-up care își propune digitalizarea bonurilor fiscale
  • Locul 2: echipa SmartUP – start-up care își propune digitalizarea programărilor la cabinetele stomatologice

  • Locul 3: echipa SDGW WEB – start-up care își propune digitalizarea meniurilor în restaurante

  • Echipa FourTech – start-up care își propune crearea unui ecosistem digital nutriție – sport pentru a ajuta consumatorii să aibă grijă de sănătate.

  • Echipa Cloșca și Puii – start-up care își propune realizarea unei aplicații pentru a ajuta persoanele care au frică de a vorbi în public să își învingă această frică prin gamification.

 

Tech Ideas a avut sprijinul Brandweb, dar și a altor parteneri din țară

Evenimentul a fost posibil datorită mai multor factori: implicarea, dedicarea și entuziasmul oamenilor care au contribuit la organizarea bootcamp-ului. Lect.dr.univ Patricia Bertea a avut un dublu rol în organizarea Tech Ideas: Coordonator și Partener al proiectului din partea Brandweb, care pe parcursul celor 3 zile de bootcamp a fost mentor pentru studenți. 

 

Tech Ideas a avut loc datorită sprijinului acordat al tuturor partenerilor din țară: WinMentor, Codeless, Falcon, Modular Services, Nexus, Brandweb, Vitamin Aqua, 5 to go și Graffiti Print, pe care îi felicităm și le mulțumim pentru implicare.



 

Înapoi la blog