Brandweb
Veronica Mircea
06.06.2022
Primul Job în Web Development - experiența unui Junior Developer după primul an de activitate

Se spune că pentru a obține experiență trebuie să începi de undeva, iar cel mai important este să începi cu ceea ce îți place.

În vara anului 2021, am aplicat pentru jobul de Junior Web Developer la Brandweb, iar după an, în care am trăit experiența de angajat full-time și am reușit să “cresc” personal și profesional, vreau să împărtășesc din experiența mea.

 

Ce cunoștințe trebuie să aibă un Junior Web Developer?

Mereu am fost interesată de “puterea” unui website, de partea legată de designul și funcționalitatea unui site, de modul în care cineva își prezintă ideile și vizunea într-un mod cât mai atractiv, unic și personal. Voiam să aflu ce se află în “spatele” unui site web și să fac parte, implicit, din procesul de dezvoltare a unui tool ce încorporează crearea identității website-ului.

Pentru a obține un job pe această ramură, nu ai nevoie neapărat de cunoștințe avansate. Ai nevoie de interes și dorință de a învăța și de a fi conectat în procesul de dezvoltare a unui site web sau aplicație mobilă de la zero. 

Ca și Junior Web Developer sunt necesare cunoștințe de bază de HTML, CSS, JavaScript, cât și cunoștințe în PHP, SQL și biblioteci JavaScript (ex: React), cunoștințe ce prezintă un atu foarte mare pentru tine ca și junior în domeniu.

Deși pornești de la aceste cunoștințe de bază, domeniul de Development, implicit Web Development, este în continuă dezvoltare și este o provocare enormă în a ține pasul cu ultimele tendințe și actualizări.

Ce face un Junior Web Developer?

Web Development este un process de continuă învățare și adaptare la noile cerințe de pe piață. Acest fapt semnifică că trebuie să te adaptezi la noile tehnologii și cerințe ale pieței și să fii mereu informat despre tendințele ce apar.

Etapa de “junior” este  momentul cheie pentru orientarea spre tipul de developer potrivit ție:

  • Front-End Developer
  • Back-End Developer
  • Full-Stack Developer

Ca și Junior Web Developer te ocupi de construirea și designul site-urilor web. Poți spune că ești un arhitect care are rolul să realizeze un site care să arate bine și să fie și funcțional în același timp. 

Prin intermediul codului și a tool-urilor potrivite poți transforma orice idee sau viziune într-un site modern și funcțional. Trebuie să fii pregătit la multe încercări de testare, identificare și corectare de erori și să te asiguri că orice cod este valid și structurat corespunzător, este compatibil cu toate tipurile de browsere, device-uri și sisteme de operare.

Experiența bate orice așteptare. Ce am reușit într-un an ca Junior Developer?

Un an de Junior Web Developer! M-am convins din nou că experiența pe care am acumulat-o într-un an a întrecut orice așteptare pe care am avut-o în momentul aplicării la acest job.

Pot spune cu siguranță că datorită interesului și implicării de a face lucrurile cât mai bine, am reușit să mă autodescopăr ca personalitate și să mă dezvolt profesional. Multe proiecte m-au pus la încercare, altele m-au ajutat să înțeleg mai bine cum trebuie să fie un web developer și ce cunoștințe am nevoie pentru a avansa. 

Am pornit de la noțiuni de front-end, ajungând până la back-end și am continuat să descoper acest domeniu,  în care, pot spune că, mă regăsesc ca și specialist. 

Dacă ești și tu interesat/ă de dezvoltarea site-urilor, mesajul meu pentru tine este să experimentezi înainte de a-ți alege un drum profesional stabil și să-ți depășești limitele în orice situația sau provocare ce îți apare în cale.

 

 

Înapoi la blog