Brandweb
Patricia Bertea
04.07.2016
3 noutăți importante pentru cei cei vând online

1. Reducerea comisioanelor la plăți online

Anul 2016 a venit cu vești bune pentru comercianții online – reducerea comisioanelor cu 50%.

Este vorba de acele comisioane plătite doar de comercianți care fie se regăsesc în costul produselor vândute, fie reduc marja de profit a acestora.

Astfel, dacă până acum aceste costuri împiedicau multe magazine online să ofere și plata prin card clienților, în momentul de față, acestea ar trebui să-și reconsidere opțiunile de plată.

Oferte de la furnizori de plăți online

  • Cei de la Netopia au anunțat o scădere de la 2,5% la 0,99%.
  • Payu.ro au comisioane noi între 0,9% si 1,2%.

Dacă aveți deja contracte cu aceste firme, solicitați renegocierea comisioanelor dacă nu au fost deja actualizate.

 

2. Google scoate coloana din dreapta pentru anunțuri plătite

Weekendul trecut Internetul a “vuit” o modificare extrem de importantă:

Google a anunțat eliminarea coloanei din dreapta cu anunțuri sponsorizate.

Se pare că testele au început în 2010, iar decizia s-a luat abia acum. Practic, anunțurile vor apărea doar în partea superioară și inferioară a rezultatelor organice, cu posibilitatea ca în partea superioară să apară 4 anunțuri în loc de 3 pentru căutările foarte comerciale.

Cum vă afectează această modificare?

În primul rând, prin adăugarea unui al 4-lea anunț în poziția superioară, rezultatele organice vor avea o rată de click mai scăzută.

În al doilea rând, prin eliminarea a 8 posibile poziții din partea dreaptă, se limitează accesul la prima pagină pe Google doar pentru 7 advertiseri din 15, ceea ce înseamnă o potențială creștere a costurilor licitațiilor.

 

3. Amenzi de 5000 lei pentru lipsa unui link

Era știut până acum că toate site-urile trebuie să conțină un link vizibil către ANPC. Se pare că acum apare o cerință suplimentară, a cărei nerespectare poate duce la o amendă cuprinsă între 2000-5000 lei.

Acesta este link-ul https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO pe care trebuie să îl introduceți în site.

Link-ul conduce către o platformă a Comisiei Europene destinată soluționării extrajudiciare a litigiilor apărute în urma tranzacțiilor online.

 

Profitați de aceste informări și succes la vânzări!

Înapoi la blog