Brandweb
Armand Bertea
01.07.2016
Aveți versiune mobilă a site-ului? Google a declarat 2015 anul...

...Mobile-Friendly

Dacă încă nu v-ați creat o variantă pentru mobil a site-ului sau cel puțin optimizat varianta existentă, atunci 2015 este anul în care trebuie să faceți această mișcare.

Traficul pe mobil a crescut considerabil în toate industriile, ceea ce a determinat Google să încurajeze crearea de site-uri adaptate pentru mobil.

Primul pas făcut de către cei de la Google este etichetarea site-urilor "mobile-friendly" (în română - "pentru mobil") în pagina de rezultate.

Următorul pas va fi modificarea rezultatelor în pagina de rezultate accesată de pe mobil, favorizând acele site-uri care au o versiune de mobil.

Prin urmare, întrebarea este: Vreți să rămâneți în top și în căutările de pe mobil?

Probabil că răspunsul este DA. Atunci prima recomandare este să intrați în Webmaster Tools în secțiunea de Mobile Usability și să implementați recomandările date de Google.

Dacă aveți o situație precum cea de mai jos, atunci contactați-ne (0740 221 968 / 0332 441 291) pentru a vă face o estimare de preț. Go mobile!

Update

21 aprilie 2015 - ziua cunoscută drept Mobilegeddon, în care Google a modificat algoritmul pentru a indexa paginile pentru mobil.

Înapoi la blog