Brandweb
Denisa-Petronela Lupancu
10.10.2023
Certificarea Shopify: Experiența personală a unui brandwebber

Într-o eră caracterizată de dezvoltarea constantă a tehnologiilor din industria IT, cunoștințele solide ale firmei noastre în ceea ce privește platforma Shopify reprezintă un pilon esențial în abordarea cu succes a provocărilor din domeniu. Brandweb se remarcă prin certificări și experiență practică, oferind soluții inovatoare și eficiente pentru a satisface cerințele în evoluție ale pieței.

În calitate de Junior Web Developer la Brandweb, am avut oportunitatea de a susține examenul de certificare Shopify Foundations Certification și doresc să împărtășesc această experiență și să evidențiez importanța acestei certificări.

Procesul de certificare Shopify - Experiență personală

Susținerea Certificării Shopify Foundations a fost o experiență captivantă datorită informațiilor de actualitate pe care Shopify le pune la dispoziția cursanților. Obținerea certificării a rezultat în urma parcurgerii cursurilor online, a testelor de verificare și în cele din urmă, a examenului final care acoperă o gamă largă de subiecte legate de platforma Shopify.

În timpul acestor cursuri, am învățat despre crearea și gestionarea magazinelor online pe Shopify, optimizarea experienței utilizatorului, strategiile de marketing digital, gestionarea comenzilor și multe altele. La sfârșitul fiecărui curs, am avut oportunitatea să aplic cunoștințele acumulate în situații reale, datorită exemplelor practice oferite.

Pe durata procesului de pregătire, am aprofundat o serie de cursuri, tutoriale și am citit diverse articole bazate pe informații solide despre parcursul unui magazine online de la idee, la dezvoltare, iar în cele din urma, la etapa de lansare. Shopify vine cu 8 cursuri bine structurate și aliniate trendurilor actuale în ceea ce privește magazinele online, iar cateva dintre acestea sunt:

 • Introduction to Cross-Border Selling: curs bazat pe vânzarea internațională, caracteristicile și beneficiile instrumentelor oferite de Shopify și ce tip de comercianți sunt potriviți pentru acest tip de vânzare.

 • Introduction to Shopify Plus: aprofundarea modului în care planul și ofertele Shopify Plus sprijină comercianții în dezvoltarea afacerii online;

 • Introduction to Marketing and SEO: dobândirea celor mai bune practici de marketing pentru e-commerce;

 • Shopify Data & Analytics 101: modalități de utilizare a datelor și analizelor generate cu ajutorul platformei Shopify;

 • Introduction to Product Development Opportunities: explorarea noțiunilor fundamentale de dezvoltare a produselor, importanța și identificarea oportunităților în acest domeniu.

Examenul final a constat în parcurgerea unui test de cunoștințe care a pus la încercare tot ceea ce am învățat în timpul cursurilor și pe parcursul dezvoltării magazinelor online în cadrul Brandweb. A fost provocator datorită volumului mare de informații concentrate în 8 cursuri și a modului restrictiv de susținere a examenului (într-un mod oficial, cu microfon, cameră web pornită și înregistrarea permanentă a ecranului), dar în același timp echilibrat și potrivit pentru calificarea pe care îmi doream să o obțin. După susținerea cu succes a examenului, am primit certificarea Shopify Foundations Certification, validând astfel calitatea mea de  specialist în dezvoltarea și gestionarea magazinelor online pe platforma Shopify.

Experiența practică și certificările precum Shopify Foundations Certification se completează reciproc. Astfel, dezvoltatorii bine pregătiți, atât teoretic cât și practic, pot sprijini și ghida comercianții, într-o manieră profesionistă, către vizibilitate și succes în mediul online.

Dezvoltarea magazinelor online are la bază experiența practică, de aceea am identificat cateva dintre cele mai importante abilități pe care un Shopify Developer este recomandat  să le dețină:

 • HTML/CSS: cunoașterea limbajelor de marcare și stilizare este esențială pentru a personaliza aspectul și structura unui magazin Shopify;

 • JavaScript: interactivitatea în magazinul online se bazează pe acest limbaj, de aceea, un dezvoltator Shopify ar trebui să aibă cunoștințe solide în JavaScript;

 •  Limbajul de programare Liquid:  cunoștințele de bază ale acestui limbaj ajută la crearea și personalizarea șabloanelor și a temelor; 

 • Optimizare a performanței (SEO): vizează îmbunătățirea vizibilității unui site web în rezultatele motoarelor de căutare 

Securitate: Magazinele online implică date sensibile ale clienților și tranzacții financiare, de aceea un dezvoltator Shopify trebuie să dețină cunoștințe de securitate pentru protejarea împotriva vulnerabilităților.

Abilități dobândite în urma Certificării Shopify Foundations

Shopify Foundations Certification reprezintă un important punct de referință în lumea afacerilor online. Aceasta atestă cunoștințe și abilități care se ridică la nivelul următor. Pe langă profesionalism și seriozitate, Brandweb deține o serie de puncte forte, precum:

 • Credibilitate și încredere: Certificarea demonstrează că suntem calificați și bine pregătiți pentru a lucra cu platforma Shopify.
 • Competență tehnică: cunoștințele acumulate în timpul certificării ne fac mai valoroși și mai vizibili în dezvoltarea și gestionarea magazinelor online pe Shopify.
 • Răspuns rapid la schimbări: într-un mediu în continuă schimbare, cunoștințele noastre actualizate ne permit să răspundem rapid la noile tendințe și tehnologii din comerțul electronic.

Echipa Brandweb de specialiști în dezvoltarea magazinelor online, demonstrează o angajare fermă în ceea ce privește pregătirea continuă pentru viitoarele certificări Shopify. În urma experienței dobândite în e-commerce, am conștientizat importanța actualizării cunoștințelor și aprofundării competențelor pentru a rămâne ancorați la nevoile pieței. Astfel, cu determinare  continuăm să ne dezvoltăm și să ne consolidăm expertiza pentru a oferi cele mai bune soluții pentru clienții noștri.

Acestea fiind spuse, experiența personală cu Certificarea Shopify Foundations a fost cu adevărat benefică, iar importanța ei nu poate fi subestimată. Acest certificat m-a echipat cu o serie de cunoștințe și competențe necesare pentru a reuși în lumea afacerilor online, iar Brandweb a câștigat un profesionist mai pregătit și mai valoros pentru echipă.

Înapoi la blog