Brandweb
Alina Stegarescu
13.01.2023
Credem în digitalizare - Credem în software pentru fotbal - Credem în The Football Brain

Drumul spre digitalizare nu este unul ușor. Am pornit pe această cale în 2020 și continuăm cu mai multă dedicare în dezvoltarea produsului nostru - TFB - dedicat digitalizării școlilor de fotbal din România.

 

Anul 2022 pentru TFB a fost cu multe provocări, dar și cu multe realizări de succes. Am lucrat mai mult la platforma noastră pentru a livra servicii personalizate cluburilor și academiilor de fotbal, am creat colaborări frumoase și am lansat aplicația pentru părinți. Nu a fost ușor, dar am izbutit să cultivăm conceptul de digitalizare și să facem și mai cunoscută platforma noastră în România.

 

Strategia principală a fost ghidată după mesajul -  Fotbalul începe de la copii, iar de aici am conturat și obiectivul principal al anului 2022 - să ajungem la peste 100 de cluburi și academii de fotbal, care să folosească platforma pentru comunicare, organizare, evaluare și promovare a celor mai talentați copii. 

Mai multe detalii despre platforma TFB găsiți aici: https://thefootballbrain.ro/

 

Citiți mai jos care au fost principalele realizări ale echipei TFB în anul 2022 și care sunt planurile pentru anul 2023. 


 

#Funcționalități noi în platformă 

 

Dezvoltarea platformei noastre a fost și este în continuu una dintre prioritățile noastre. Ne dorim să ajungem la un număr cât mai mare de cluburi și academii care să folosească platforma TFB, fapt pentru care am dezvoltat beneficii personalizate pentru clienții noștri.

 

Câteva dintre acestea sunt: 

 • Gestionarea Competițiilor

Competițiile de fotbal implică mult efort, timp și resurse. Știm asta din propria experiență. Tocmai din acest motiv, am creat un instrument de management, care să ajute cluburile la planificarea competițiilor, fără prea mult efort, timp și resurse în plus. 

Acest beneficiu include un landing page special, destinat competițiilor, în care sunt afișate cluburile participante, meciurile și scorurile live. 

 

 • Galerie Video 

Galeria Video permite sportivilor și antrenorilor să își analizeze în mod critic performanțele la fotbal prin niște rezumate video personalizate.

Crearea unui rezumat video cu performanțele unui sportiv sau a unei echipe permite surprinderea a celor mai mici detalii din timpul unui antrenament sau meci. 

Antrenorii pot identifica care sunt punctele tari ale sportivilor și le pot oferi o perspectivă nouă asupra performanței lor. Odată ce se generează un rezumat cu acțiunile fiecărui sportiv, antrenorul și jucătorul pot dezvolta o strategie nouă prin abordarea punctelor slabe și exploatarea punctelor forte, care vor contribui la dezvoltarea echipei.

Rezumatele video sunt create direct în aplicație și pot fi distribuite instant în canalele de Social Media sau către părinți, fiind o bună modalitate perfectă de a le prezenta părinților performanțele copiilor la fotbal.

 

 • Plăți online

Antrenorii trebuie să antreneze, nu să strângă cotizații. Nu am spus-o noi, ci antrenorii cluburilor cu care colaborăm. Pentru a le veni în ajutor antrenorilor, am dezvoltat un instrument de plăți online, prin intermediul căruia antrenorii pot ține evidența tuturor plăților efectuate de părinți. Astfel, economisesc timp, efort și pot fi mult mai focusați pe copii. 

 

 • Gestionarea terenurilor 

Prin colaborările pe care le avem, reușim să transformăm nevoile cluburilor în avantaje. Acest fapt îl putem spune și despre Gestionarea terenurilor, o funcționalitate care ne-a fost solicitată de unul dintre clienți și dezvoltată într-un timp foarte scurt în platformă.

Aceasta funcționalitate presupune organizarea și monitorizarea terenurilor în funcție de antrenamente, echipe și disponibilitate terenuri.

Suntem foarte deschiși la feedback-ul academiilor și ne bucurăm că îi putem ajuta să progreseze într-un ritm accelerat.


 

#Parteneri DIDI Academy Cup

 

În perioada 1-3 iulie, am fost parteneri ai DIDI Academy Cup, turneu organizat de Academia Didi Junior la Iași.

Am inclus toate informațiile turneului pe un site special create de echipa noastră -  https://cup.academiadidi.ro

Ne-am bucurat că am putut fi prezenți la competiție și să-i cunoaștem pe reprezentanții cluburilor și academiilor de fotbal participante la turneu.

 

 

#Am mărit comunitatea TFB

Ne-am mărit comunitatea și suntem recunoscători tuturor care au crezut în potențialul platformei noastre.  Cluburi și academii precum, FC Rapid, FC Politehnica Iași, FC UTA Arad, City Football Club Iași, Universitatea Cluj, Start Suceava, Unirea Bascov, ACS Colțea 1920 Brașov, Kids Tâmpa Brașov, ACS Viitorul Arad, Academia Didi, ACS Premier Iași, Clubul Sportiv Pietricica, Steaua Magică Iași, Geto-dacii Garmisch-Partenkirchen etc. 


 

#Launch Evenings #4 Iași

 

Cine a zis că The Football Brain este DOAR un software pentru cluburi și academii de fotbal, să nu îi credeți. The Football Brain este și despre networking, comunicare și creare de parteneriate cu diverși experți din domeniul sportiv, manageri și antrenori de cluburi și academii sportive.

Armand a participat la Launch Evenings #4 Iași, eveniment de networking, organizat de Launch în parteneriat cu Google for Startups, BCR, How to Web și Fab Lab Iași, în care a avut ocazia de a vorbi despre fotbalul din România și despre necesitatea folosirii tehnologiei pentru gestionarea eficientă a cluburilor și academiilor de fotbal din România.

 


 

#Parteneri ai clubului Steaua Magică din Iași. Lansarea site-ului oficial Steaua Magică powered by The Football Brain

 

A spus DA digitalizării! În acest an am lucrat foarte mult cu Steaua Magică pentru lansarea site-ului oficial, dar și pentru dezvoltarea unor beneficii personalizate în platformă - monitorizarea plăților, planificarea antrenamentelor, gestionarea competițiilor, profilul jucătorului, cât și multe altele. 

 

Acest parteneriat ne confirmă că platforma noastră aduce o plus valoare cluburilor și academiilor de fotbal prin soluții de management mai bune. 

Fiecare funcționalitate a platformei gândită de Armand și echipa sa a fost dezvoltată pentru a corespunde nevoilor academiilor și cluburilor cu privire la decizii de management sportiv, financiar, medical și tehnic și de a-i ajuta să-și creeze o imagine de ansamblu prin integrarea soluțiilor oferite de platformă în cadrul clubului. 

 

Parteneriatul cu Steaua Magică ne determină să ne continuăm activitatea cu mai mult entuziasm și implicare în ceea ce facem și să dezvoltăm soluții de management noi, care să ajute cluburile și academiile de fotbal să progreseze. 

 

 

#Pachete de comunicare TFB

 

Lipsa COMUNICĂRII este cea mai des întâlnită PROBLEMĂ la academiile de fotbal din România. Deși nu sunt atât de multe lucruri care ne atrag atenția în mediul online, totuși ceea ce observăm tot mai des este lipsa unei structuri de comunicare bine definite la academii și școli de fotbal.

Ne-am gândit care este totuși problema și de unde vine această lipsă a comunicării, și ne-am concentrat atenția la dezvoltarea unor  Pachete de Comunicare marca The Football Brain, care să ajute academiile să aibă o prezență eficientă în mediul online. 

 

 1. Pachet SMART Academy Lite, care include:

 • Înregistrare domeniu + găzduire website
 • Creare website 
 • Mentenanță website lunară 
 • Creare adresă de email cu numele domeniului.

 

 1. Pachet SMART Academy, conține:

 • Înregistrare domeniu + găzduire website 
 • Creare website 
 • Mentenanță website lunară 
 • Creare adresă de email cu numele domeniului 
 • Design  (cover, postări personalizate)
 • 4x postări / lună pe Facebook
 • 1x articol / lună pe Blog

 

 1. Pachet SMART Academy Plus, conține: 

 • Înregistrare domeniu + găzduire website
 • Creare website 
 • Mentenanță website lunară
 • Creare adresă de email cu numele domeniului 
 • Propunere de logo / actualizare logo actual
 • Gestionare prezență în Social Media
 • Design (cover,  postări personalizate)
 • 4x postări / lună pe Facebook 
 • 1x articol / lună pe Blog

 

Fiecare pachet vine cu beneficii specifice, care să ajute academiile și școlile de fotbal să aibă o strategie de comunicare și o prezență corectă în mediul online. 


 

#Armand Bertea - absolvent al cursului Business Excellence in Football Management

 

Cei care-l cunosc pe Armand la fel de bine ca și noi, știu cât implicat este în activitatea The Football Brain și cât de mult timp dedică acestei pasiuni. Iar una dintre calitățile prin care se remarcă este dorința de a fi mai bun, pentru a ajuta cluburile și academiile de fotbal naționale să ajungă la rezultate  înalte. 

În perioada 11 noiembrie 2021 - 9 iunie 2022, Armand a participat la prima ediție a cursului Business Excellence in Football Management, program de management, organizat de Academia Națională de Fotbal FRF în parteneriat cu Școala de Afaceri ASEBUSS, conceput pentru a ajuta antreprenorii și managerii de cluburi și academii la crearea unei strategii orientate pe performanță și dezvoltare.

Pe data de 9 iunie, a avut loc evenimentul de absolvire la Casa Fotbalului, participanții fiind premiați de Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. 

Participarea la acest curs nu este doar despre învățare, ci și despre interacțiune, iar Armand a avut ocazia de a interacționa cu manageri din toate ligile principale, de la copii și juniori, la primele trei ligi din România, precum FCSB, Farul Constanța, Rapid, Universitatea Cluj, CSA Steaua, SSU Poli Timișoara, cât și altele.  

 

#Aplicația TFB pentru părinți

 

Unul dintre obiectivele noastre pentru anul 2022 a fost de a lansa un produs digital, dedicat special părinților care au copii sportivi. Am pornit de la această idee și am lansat aplicația pentru părinți, în care aceștia pot gestiona și monitoriza activitatea sportivă a copiilor.

Știm cât de prețios este timpul fiecărui părinte, iar aplicația vine să-i ajute exact în această direcție - să fie mult mai bine organizați. Mai mult, aplicația le permite să aibă un calendar al activităților sportive ale copiilor și o evidență a plăților efectuate. 

 

Aplicația este deja live și poate fi descărcată din:

 

Nu a fost tocmai ușor, dar am reușit să lansăm acest produs la finalul anului 2022.  Ne bucurăm că prin parteneriatul cu cluburile membre TFB, aplicația noastră are deja peste 100 de părinți care o folosesc, iar obiectivul pentru acest an este de a ajunge la peste 5000 de utilizatori ai aplicației. 


 

#Participarea The Football Brain la Future of Football Business Conference, în Graz, Austria 

 

În luna septembrie, Armand și echipa TFB a participat la Future of Football Business Conference, cel mai mare eveniment din industria sportului din Europa Centrală și de Est, organizat la Graz, Austria, care a găzduit peste 30 de organizații și companii, dar și cluburi de fotbal din cele mai bune ligi din Europa. 

 

Cu peste 200 de participanți și 25 de speakeri internaționali, conferința se concentrează 100% pe subiecte din afara terenului de fotbal și oferă insight-uri despre sistemele de management fotbalistic din întreaga lume, importanța digitalizării în atragerea sponsorilor, data driven marketing, gestionare cluburi și organizații de fotbal, cât și multe altele. 

 

Mai jos aveți o scurtă retrospectivă a conferinței de la Graz, Austria. 


 

#Colaborarea TFB cu Școala de Fotbal Rapid

 

În luna decembrie, Armand a avut o întâlnire la București, cu domnul Marius Zamfir, Președinte a Școlii de Fotbal Rapid

Întâlnirea a avut loc la baza sportivă Mobexpert și ne-a adus o nouă colaborare cu una dintre cele mai puternice școli de fotbal din România. 

 

 

#Lansarea site-ului nou The Football Brain
 

Am lansat un site nou, cu mai multe informații despre digitalizarea cluburilor și școlilor de fotbal. 

Suntem gata să vă prezentăm site-ul nou, în care veți găsi mai multe informații despre cum vă pot ajuta beneficiile platformei TFB să deveniți mai buni pe partea de organizare, comunicare, evaluare și promovare.

 

Accesați site-ul TFB și găsiți soluțiile pe care le oferim: https://thefootballbrain.ro/

 

 

Multe au fost realizate în 2022, dar și mai multe urmează în 2023. Fiți cu ochii pe noi, pentru a fi la zi cu toate proiectele și colaborările noastre! 


 

Înapoi la blog