Brandweb
Alexandra Hutanu
18.11.2019
Ne-am mutat #LaEtajul3

Și... Ne-am mutat #LaEtajul3!


Anul 2019 a fost anul în care ne-am făcut oficial buletin, iar pentru cea de-a 14-a aniversare ne-am setat ca milestone extinderea spațiului de lucru și amenajarea acestuia într-un stil unic, care să se potrivească perfect cu brandul nostru. Așadar, am decis că este momentul potrivit să începem acest proiect, și nu oricum, ci printr-un concurs adresat viitorilor arhitecți, pe care l-am organizat împreună cu Facultatea de Arhitectură din Iași. Ne-am inspirat din experiențele anterioare de colaborare cu mediul academic, care au fost un succes, și i-am provocat pe studenții și pe tinerii arhitecți să gândească un spațiu original, în care să se regăsească spiritul de brandwebber. 


Împreună cu profesorii de la Facultatea de Arhitectură din Iași, le-am dat participanților tema de proiectare: amenajarea unui spațiu informal și atipic de lucru, care să fie foarte confortabil. Pentru că în timpul săptămânii petrecem mult timp la birou, ne-am dorit ca noul spațiu să asigure pentru echipă un confort chiar mai mare decât acasă (better than home). Bineînțeles, tema de proiectare pe care au primit-o participanții a reprezentat o adevărată provocare, pentru că am dorit obținerea unui echilibru între rigorile tehnice ce țin de asigurarea confortului și între posibilitățile nenumărate de exprimare creativă la nivel de concept, concept ce trebuia să cuprindă valori din fotbal, valori apreciate și integrate în cultura noastră organizațională.


În concurs s-au înscris șapte echipe. Jurizarea proiectelor a fost un proces pe cât de frumos, pe atât de greu, deoarece toate proiectele au avut potențial uriaș, cu un concept unic, dar care să se adapteze cerințelor noastre. Alături de profesorii de la Facultatea de Arhitectură, care ne-au ajutat și în organizarea concursului (ș.l.dr.arh. Aurora Irina Dumitrașcu, ș.l.dr.arh. Călin Corduban, asist.drd.arh. Ramona Costea, asist.drd.arh. Tiberiu Teodor-Stanciu), am ales primele trei echipe, pe care le-am premiat cu:


Premiul I (Diana Schwab, Anca Spînu) - excursie la Bienala de Artă la Veneția (cazare, transport și acces la Bienală oferite de noi)
Premiile II (Ștefania Borș, Livia Pleșca) și III (Alexandru Mihalachi, Teodora Alexandra Moraru) – participare la conferința Share Bucharest (cazare, transport și acces oferite de noi)


Criteriile de jurizare au fost: realizarea unui spațiu coerent din punctul de vedere al organizării, al flexibilităţii, al ergonomiei și al evoluției în timp; creionarea unei atmosfere calde, familiale, într-un stil contemporan, relaxat, confortabil; adecvarea la tema de proiectare și la cerințele beneficiarilor; claritatea procesului şi demersul de a urmări şi controla evoluția conceptului; abilitatea de a lucra în paralel cu piesele care descriu spațiul de amenajat; ușurința de implementare a conceptului în practică.


În final, echipa aleasă pentru implementarea proiectului a fost echipa MORA, formată din Alexandru Mihalachi și Teodora Alexandra Moraru. Ne-a plăcut foarte mult elementul în jurul căruia a fost construit acest proiect: cercul inspirat din logo, care reprezintă o ancoră vizuală.

 
Rezultatul final? Lăsăm pozele să vorbească.

Înapoi la blog