Brandweb
Armand Bertea
04.07.2016
Aplicație web pentru plantat copaci

Sâmbătă, 26 martie 2016, o parte din echipa Brandweb, a participat alături de peste 200 de voluntari la plantarea a 10000 de copaci din proiectul “Copacul de azi, pentru oxigenul de mâine”.

Am dorit să ne implicăm mai mult în proiect, motiv pentru care am optat pentru dezvoltarea unei aplicații care să permită plantării să fie prezentă în mod activ și în mediul virtual.

Am vrut să promovăm activitatea voluntarilor implicați în eveniment, deoarece astfel de inițiative merită să fie mediatizate. Am gândit aplicația într-un mod foarte simplu, cu un singur buton “+”, care putea fi acționat de fiecare dată când se planta un copac.

Întrucât evenimentul a presupus participarea în număr mare a voluntarilor, organizatorii au optat pentru împărțirea echipelor pe culori. Din acest motiv, aplicația a fost gândită cu o opțiune de selectare a fiecărei echipe în funcție de culoarea determinantă, permițând astfel voluntarilor să planteze pentru echipa din care făceau parte.

După acționarea butonului “+” de plantare, aplicația identifica numărul copacului care fost plantat. În plus, aplicația oferea posibilitatea participanților de a da share pe Facebook copacului plantat, acțiunea lor creând astfel mai multă notorietate evenimentului.

Pentru share-urile de pe  Facebook, a fost creat un landing page, ce afișa în timp real numărul de copaci la care s-a ajuns cu plantarea. Am adăugat un element de gamification care să încurajeze utilizarea aplicației și să ajute organizatorii să aibă o evidență mai bună a numărului de puieți plantați. Acesta a constat într-un clasament în timp real al echipelor, în funcție de numărul de copaci plantați și înregistrați în aplicație.

Unul dintre motivele pentru care am ales o aplicație de tip web și nu una de tip mobile este faptul că perioada de acceptare a aplicațiilor mobile în App Store și Play Store, nu ne permitea ca aplicația mobile să fie live la momentul evenimentului. Deși am luat în considerare posibilități de restricționare a accesului pe bază de log pentru toți voluntarii înscriși, respectiv limitarea posibilităților de plantare în aplicație pentru persoane din exterior, am preferat să facem utilizarea aplicației cât mai simplă și am mizat pe un comportament fair-play din partea utilizatorilor aplicației.

Aplicația a fost dezvoltată în două zile de o echipă formată dintr-un programator și doi marketeri.

Ne bucurăm că am avut ocazia de a participa la acest eveniment și îl așteptăm cu nerăbdare pe următorul.

Înapoi la blog