Brandweb
Alexandra Hutanu
09.09.2020
Armand Bertea, bursier al programului MIT Sports Entrepreneurship Bootcamp 2019

În septembrie 2019, Armand, CTO-ul nostru, s-a numărat printre bursierii din cadrul programului MIT Entrepreneurship Bootcamp, programul intensiv de antreprenoriat organizat de Massachusetts Institute of Technology.

Programul aduce împreună cele două mari pasiuni ale lui Armand, fotbalul și antreprenoriatul, și este organizat sub forma unui bootcamp considerat „un întreg semestru condensat într-o săptămână de lucru”. Armand are peste 15 ani în antreprenoriat. Fotbalul a fost întotdeauna pasiunea sa, iar de peste 10 ani colaborează cu echipa FC Politehnica Iași.

Participarea la MIT Entrepreneurship Bootcamp a venit în urma unui proces atent de selecție. Procedura a început cu peste 6 luni înainte de desfășurarea programului și a constant în mai multe etape. Din peste 700 de aplicanți din toată lumea, Armand s-a numărat printre 70 de participanți aleși și printre puținii bursieri ai programului. Profilul lui antreprenorial și interesul față de sport l-au clasat ca un candidat cu potențial ridicat pentru program.

Programul a reprezentat o experiență de învățare extrem de valoroasă. Mentori au fost profesori și antreprenori recunoscuți la nivel mondial. În plus, participanții au fost din peste 28 de țări, având expertiză și background diferite. Astfel, echipele de lucru au fost foarte diverse.

Echipa din care a făcut parte Armand a inclus coechipieri din Mexic, India, Franța și Kuweit. Împreună, au trebuit să se decidă asupra unei idei de afaceri și să treacă prin toate etapele de creștere ale unui start-up. Cea mai dificilă etapă a fost chiar prima – alegerea unei idei de afaceri. De ce? Pentru că s-au discutat peste 200 de idei,  accentul punându-se pe procesul de identificare a problemei și nu pe soluții.

Cele 6 zile de lucru au însemnat peste 85 de ore de lucru intensive, solicitante atât din punct de vedere mental, cât și emoțional. Experiența nu a fost doar una de învățare, ci de dezvoltare a empatiei și a încrederii – încredere atât în echipă, cât și în proces (trust the process).

„Mi-am dat seama că experiența nu a fost doar despre învățare, ci și despre încredere. Încredere în membrii echipei – membri pe care abia i-ai cunoscut, încredere în abilitatea ta de a avea mereu mintea deschisă, încrederea că poți să reziști cu doar 4 ore de somn pe noapte și, mai ales, încredere că, urmărind procesul, vei fi mereu pe drumul cel bun”, spune Armand.

Vedeți mai multe despre ce a însemnat experiența MIT Sports Entrepreneurship Bootcamp în videoul de aici

După programul MIT, Armand a lansat alături de echipa Brandweb aplicația My11, în care iubitorii de fotbal își pot alege formula de start pentru echipe din Liga I și a II-a. Citiți mai multe detalii despre My11 aici.


Și nu s-a oprit aici. Energia creativă din urma bootcampului l-a determinat să meargă mai departe și să creeze un produs cu adevărat necesar în industria fotbalului -The Football Brain (TFB) este primul produs software autohton care oferă soluții de stocare, prelucrare și analiză date din fotbal. Cu module multiple ce acoperă nevoia de informații financiare, sportive, medicale la nivel de club, dar și la nivel individual de jucător, TFB este soluția inteligentă și de încredere pentru fiecare club dornic de performanță. Armand și-a dorit astfel să aducă digitalizarea cluburilor de fotbal la alt nivel și să demonstreze importanța și valoarea datelor din fotbal, care printr-o analiză adecvată pot deveni cel mai important instrument de asistare a deciziilor managerilor de club și antrenorilor. Mai multe detalii despre The Football Brain pe https://tfb.ai/

Înapoi la blog